fbpx

Etxauri Baserriko babarrun beltza

Babarrun beltza babarrun barietate ezagun, aldakor eta elikagarrienetako bat da. Lekale klasiko hau osagai nagusia da herrialde askotako sukaldaritzan. Nahiz eta babarrun arrunta izan, badira berezitasun pare bat, paregabea egiten dutenak. Babarrun beltzak beren zapore eta duten testuragatik landatzen dira bereziki, eta azabatxe kolore beltz distiratsua dute. Babarrun hauek babarrun zuriak baino sendotasun gutxiago dute, […]

Etxauri Arrautzak

huevos de gallinas camperas Etxauri Baserrian urte batzuk daramatzagu gure hegazti-haztegia lantzen. Ingurunea, bizi diren baldintzak, elikadura eta maitasuna direla eta, gure landako oiloen arrautzak asko baloratzen dituzte gure bezeroek.. Horri esker, jatetxeen, elikadura-denden edo goi-mailako ogi-lantegien hornitzaileak gara.

Garena Jatetxea kalitatezko produktu autoktonoaren bila

Garena Jatetxea Kalitatearen bila Kalitatezko tokiko produktuari sormena gehitzen badiozu, buru arrosako gure arbia hartu eta mahai gainean artelan bihurtzeko gai dira. Garena Jatetxean gure barazki eta lekaleak erabiltzen dituzte plater gozoak egiteko eta baita, benetako sukaldaritza-artelanak egiteko ere.

Badator malko ilarra

Badator malko ilarra Laster malko-ilar uzta berri bat izango dugu gure bezeroen eskura. Aurten berrikuntza bat dugu, ilar hau oso preziatua denez, negutegian landatzea erabaki dugu, bere propietate eta ezaugarri guztiak mantentzen dituela egiaztatzeko. Dena ondo badoa, honela dastatu ahal izango duzue: Facebook-f Instagram

Agur 2022

Agur 2022 Gaur, guretzat 2022a nolakoa izan den azaldu nahi dizuegu. Kontatzen ez diren gauza horiek, ikusten ez direnak, sentitzen ez direnak, baina gugan daudenak. Sare sozialetan gure aurpegirik onena ikusten duzue, aurpegirik politena. Gure lorpenei, arrakastei, sariei eta esperientzia positiboei buruz hitz egiten dugu , baina gaur guztiz ireki nahi dugu, eta 2022an izan […]

Ekologikoak gara jada

Ekologikoak gara jada Oraindik zigilua bidaltzea falta bada ere, Etxauri Baserriak Etxalde Ekologikoaren zigilua ofizialki izateko kontrol egokiak igaro dituela iragarri dezakegu. Fisikoki izan bezain laster erakutsiko dizuegu Facebook-f Instagram

Arbiaren lorea

Arbiaren lorea Arbi edo arbigararen lorearen ezaugarri nagusia hori distiratsuko lau petalo izatea da. Arbia azaren genero bereko barazkia da. Irudian ikusten duzuena oraindik ez da loratu, Urtarrila arte itxaron beharko dugu lorea ikusi ahal izateko eta Apirila arte, gutxi gorabehera, fruitua izateko. Barazki hau oso preziatua da bitamina-eduki handiagatik eta mineral-maila altuagatik. Arbiak, batez […]

Tamarises Izarra paradisu gastronomiko eta naturala

Tamarises Izarra Tamarises Izarra Gaur gure beste bezero bati buruz hitz egin nahi dizuegu, Tamarises jatetxeari buruz, Getxoko Ereaga hondartza bezalako ingurune pribilegiatuan kokatua. Euskal sukaldaritza tradizionaleko platerak egiten dituen jatetxea da, eta km0 eta kalitatezko produktuak ditu bere sukaldaritzako bereizgarri gisa. Gastronomia Karta eta menu bereziak dituzte, Javier Izarrak zuzendutako jatetxea. Euskal sukaldaritza tradizionalean […]

Denboraldiko tomateak

01 Pisuarekin 02 Naturalak 03 Sasoikoak 04 Bildu berriak 05 Pestizidarik gabe 06 Baratzetik zure mahaira

Ola Martin Berasategui paradisu gastronomikoa da

Ola Martin Berasategui Bilboko Zazpikaleetan dagoen jatetxea da, eta goi mailako sukaldaritza maite dutenak bertan biltzen dira. Jatetxeak Berasateguiren zuzendaritza gastronomikoa du, eta Raul Cabrera sukaldaria da sukaldeko tenplu horretan, Michelin izarrak eta Sol Repsolek hala ziurtatzen baitute. Ola Martin Berasastegui Urban Bilbao Azken horren deskribapenaren arabera, Tayko hoteleko lehen solairuan dagoen jatetxean sukaldaritza preziosista, […]