Somos una granja de productos de la tierra / Bertoko produktuak dituen baserria gara
Iñaki Elorza, reportero del programa A Bocados de Etb2 presentado por Ander González y Gabriela Uriarte nos ha visitado para conocer nuestra alubia negra de Tolosa. Babarrun beltza la llama él, babaltza la llamamos nosotros. Es una de las variedades de alubia más preciada y cotizada.
Maiatzaren erdialdean landatzen dugu eta lau bat hilabeteren buruan uzta biltzen has gaitezke. Indaba mota hau, egun lehorretan bildu behar da, eguraldi honarekin, bestela hezetasunak indaba oldartu dezake. Batu ondoren 48 orduz izozgsiluan izaten dugu, horrela zomorroak ateratzea ekiditen dugu. Indaba ekoizteko ditugun bi moduak erakutsi genizkion, tipie denda formakoa eta sareekin lerro forman ekoizten dena. Ez dugu ahaztu behar, landare hobek bi metroko altuera har dezakeela. Iñakik, bere prezio altuaren zergatia galdetu zigun eta guk produktu hau uztatzeko lana handia dela eta horregatik duela prezio hori erantzun genion. Guk gure indabarik onenak zuei eskaintzeko lanean jarraituko dugu.
Publizitate cookieak erabiltzaileei marketin kanpaina eta iragarki esanguratsuak erakusteko erabiltzen dira. Cookie hauek erabiltzaileei jarraitzen diete webguneetan eta informazioa biltzen dute iragarki pertsonalizatuez hornitzeko.
Errendimendu cookieak webgunearen errendimendu gakoen indizeak ulertzeko eta aztertzeko erabiltzen dira eta horrek bisitariei erabiltzaile esperientzia hobea eskaintzen laguntzen die.
Cookie analitikoak bisitariek webgunearekin nola elkar eragiten duten ulertzeko erabiltzen dira. Cookie hauek lagungarriak dira metrikei, bisitari-kopuruari, errebote-tasari, trafiko-iturriari eta abarri buruzko informazioa emateko.
Beharrezkoak diren cookieak webgunea ondo funtziona dezan funtsezkoak dira. Kategoria honek oinarrizko funtzioak eta segurtasun ezaugarriak bermatzen dituzten cookieak bakarrik barneratzen ditu. Cookie hauek ez dituzte inolako informazio pertsonalik biltegiratzen.
Lehentasunezko cookie-ak erabiltzailearen lehentasunak gordetzeko erabiltzen dira, erabiltzaileentzako eduki pertsonalizatua eta komenigarria emateko, hala nola webgunearen hizkuntza edo bisitariaren kokapena.