A bocados Etb2 piper berdeetan
Bisita egin digu Iñaki Elorzak, Ander Gonzalezek eta Gabriela Uriarte nutrizionistak aurkeztutako A Bocados saioko erreportariak. Iñakik interes handia zuen gure piper berdeetan.Gernikako gure piperra erakutsi genion, bere zapore eta tamainagatik nabarmentzen dena, 6 eta 9 zm- tan dagoenean jaso behar da. Azaltzen diogu Gernika jatorrizko deitura dela, bi barietate desberdin daudelako, Derio edo Íker, […]
El Correo sariak hurbileko ekoizpen onenari
Gastrotalento Gure ibilbidea hasi genuenetik kalitatearen aldeko apustua egin dugu, ondo egindako gauzen aldekoa, ingurumenaren aldekoa, ingurunearen zaintzaren aldekoa. Bezero leialak eta asebeteak lortu ditugu, eta orain oso pozik gaude El Correo-ko gertuko ekoizpen onena ren Gastrotalento saria jaso dugulako. Mila esker! El Correo-ren “Hurbileko ekoizpen onenaren” saria jasotzeko unea
Etxauri Baserriko tomateak A Bocados Etb2-ko saioan.
A bocados Beste behin ere, ETB2ko A Bocados saioaren gonbidapena jaso dugu, gure labore ekologikoak erakusteko. Oraingoan, gure tomateei buruz hitz egin dugu. Galdu bazenuten, hemen duzue gure parte hartzea.
Pikillo piperra eta Ibarrako pipermina iristen dira
Pikillo piperra Ba al zenekiten pikillo piperra oso berdura berezia dela? Gauza askok egiten dute bakar, adibidez zapore gozoak eta testura leunak. Pikillo piperra oso aldakorra da. Errezeta ugari egiteko erabil dezakezu, entsaladetatik hasi eta patata frijituetaraino. Ezin hobeak dira saltsetan, plater nagusietan edo goarnizio batean erabiltzeko. Horregatik, Etxauri Baserrian gure bezeroei zerbitzatzen diegu. . […]
Babarrun beltzaren denboraldi berria Etxauri Baserrian
Babarrun beltzaren denboraldi berria heldu da Etxauri Baserrira Babarrun beltzaren denboraldi berria heldu da Etxauri Baserrira, eta, dakizuenez, gure baratzeetako produkturik kotizatuenetako bat da.
Jauregibarrian ahalegina, hobetzeko grina, sukaldaritzarekiko maitasuna eta produktuen aukeraketa zaindua uztartzen dituzten jatetxea da.
Jauregibarria Jauregibarri Zornotzan dago, ingurumen apart batean. 2022 repsol eguzkiarekin saritu zuten eta michelin gidan goraipamen bat jasoa da. Egunen batean hau dastatzera animatzen zaitugu. Beñat Ormaetxearen eskutik, gastronomiaren tenplu honek, sukaldaritza eta perfekzio maila oso altuak lortu ditu.
Landa-oiloen arrautzak
Landa-oiloen arrautzak Landa-oiloen arrautzak aukera bikaina dira elikadura osasungarria bilatzen dutenentzat. Arrautza hauek proteina ugari dituzte eta mantenugai eta bitamina ugari dituzte. Gainera, gantz eta kolesterol gutxi dute. Landa-oiloak elikagai integralekin eta naturalekin elikatzen dira, eta horrek esan nahi du haien elikadura oilo erregularren arrautzena baino askoz osasungarriagoa dela. Izan ere, landa-oiloak ez daude produktu […]
Etxauri Baserriko babarrun beltza
Babarrun beltza babarrun barietate ezagun, aldakor eta elikagarrienetako bat da. Lekale klasiko hau osagai nagusia da herrialde askotako sukaldaritzan. Nahiz eta babarrun arrunta izan, badira berezitasun pare bat, paregabea egiten dutenak. Babarrun beltzak beren zapore eta duten testuragatik landatzen dira bereziki, eta azabatxe kolore beltz distiratsua dute. Babarrun hauek babarrun zuriak baino sendotasun gutxiago dute, […]
Etxauri Arrautzak
huevos de gallinas camperas Etxauri Baserrian urte batzuk daramatzagu gure hegazti-haztegia lantzen. Ingurunea, bizi diren baldintzak, elikadura eta maitasuna direla eta, gure landako oiloen arrautzak asko baloratzen dituzte gure bezeroek.. Horri esker, jatetxeen, elikadura-denden edo goi-mailako ogi-lantegien hornitzaileak gara.
Garena Jatetxea kalitatezko produktu autoktonoaren bila
Garena Jatetxea Kalitatearen bila Kalitatezko tokiko produktuari sormena gehitzen badiozu, buru arrosako gure arbia hartu eta mahai gainean artelan bihurtzeko gai dira. Garena Jatetxean gure barazki eta lekaleak erabiltzen dituzte plater gozoak egiteko eta baita, benetako sukaldaritza-artelanak egiteko ere.