A bocados Etb2 piper berdeetan

Bisita egin digu Iñaki Elorzak, Ander Gonzalezek eta Gabriela Uriarte nutrizionistak aurkeztutako A Bocados saioko erreportariak. Iñakik interes handia zuen gure piper berdeetan.
Gernikako gure piperra erakutsi genion, bere zapore eta tamainagatik nabarmentzen dena, 6 eta 9 zm- tan dagoenean jaso behar da. Azaltzen diogu Gernika jatorrizko deitura dela, bi barietate desberdin daudelako, Derio edo Íker, biak gure baratzean landatzen direlarik.
Gernikako piperrari, hasiera batean, Bizkaiko piperra deitzen zitzaiola azaldu genion, Gernikako astelehenetako merkatuan saltzen zen bezala. Garai batean piper hori piper txorizero gisa erabiltzen zen, hestebeteetarako eta saltsetarako, adibidez, Bizkaiko saltsarako. Gernikako piperrak ez du ziztatzen une egokian jasotzen baduzu eta gozamen handia da piper hau jatea. Gernikako piper berdea Euskadin gehien kontsumitzen den bigarren barazkia da, letxugaren atzetik. Batez ere frijituak kontsumitzen dira, baina beste erabilera batzuk ere badituzte, eta, jakina, gure bezeroek fresko eta samur gozatzeko aukera izaten dute.

Bideo osoa usten dizuegu, piper gutiziatu hauek ikus ditzazuen.